Den første ideen!

stianlagstad

Dette er Stian Lågstad. Stian er 23 år og studerer matte og informatikk ved Universitetet i Oslo. Han er også eksternansvarlig i Hovedstyret ved Det Norske Studentersamfund.

Stian var den første som meldte på en idé til Social Innovation Camp 2013, han sendte den til og med inn før vi åpnet for ideer. Vi har stilt han noen spørsmål om ideen hans.

Hva er ideen din?
Idéen går ut på å lage en app man kan bruke til å få gitt bort mat man har tenkt til å kaste selv. Svært mye av maten man handler inn og lager havner til slutt i søplebøtta fordi man rekker ikke selv å spise det opp før det blir dårlig. Hva om man kunne brukt en app for å gi bort maten istedenfor å kaste den? Ta bilde av maten, skriv noen ord om den, tag den i et kart og publisér – så kan andre i nærheten av deg selv komme og hente den gratis.

Hva gjorde du når du kom på ideen din?
Jeg fikk idéen en kveld jeg stod på hybelen og skulle til å kaste en del mat jeg visste jeg ikke ville rekke å spise opp før den ble dårlig. Det måtte jo være noen i næheten som ville fått glede av den maten der og da? Hva om jeg kunne tatt bilde av maten, skrevet et par ord om den og postet det i en app slik at noen kunne komme og hente den? Idéen til appen ble født.

Kommer du på mange ideer ellers?
Jeg liker å tro at jeg er kreativ og flommer over av gode idéer, men jeg tror ikke jeg har bedre evner der enn noen andre. Det jeg er flink til er å se hva som fungerer og ikke fungerer i de ulike miljøer og ta med meg løsninger og idéer mellom de. Som dedikert datanerd og informatiker har man gjerne et overblikk over hva som er mulig med dagens teknologi, og da evnen til å se hvordan små hverdagsproblemer kan løses ved hjelp av teknologien.

Hvem snakker du om ideene dine med?
Jeg liker å lufte idéene mine med venner og kjente som har en annen kompetanse enn meg selv. Som kan se andre sider, potensiale og utfordringer med idéene. Akkurat idéen jeg har sendt inn her har jeg bare delt med pappa:)

Hvordan realiserer du en idé?
Jeg opplever at en idé realiseres best når jeg klarer å få andre engasjert i idéen. Når det er flere på samme sak er det enklere å holde motivasjonen oppe selv om ting ikke går som man så fint hadde tenkt.

Har du et tips til andre som har lyst til å komme opp med nye ideer?
Snakk med folk, gjerne så mange som mulig. Gjerne mennesker du vet har en annen kompetanse enn deg selv, med mennesker som er aktive i ulike miljøer og klarer å se ting fra forskjellige hold. Og sørg for å alltid ha noe du kan notere med.

Tusen takk, Stian!
Vi liker deg godt!

Du kan finne Stian på twitter.

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Therese Byhring

Jeg mener at god design handler om å forstå behovet til brukeren av tjenesten eller produktet du designer. Jeg tror på å bruke designtankegang til å finne fram til nye gode løsninger på utfordringer. Jeg ønsker å bruke kunnskapen jeg har til å utrette noe samfunnsnytting. Du kan kontakte meg på therese@wwnlab.no eller på +47 977 03 822

1 kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.